UITVAARTVERZORGING MAAS & WAAL

Kinderuitvaarten

WANNEER ER VEEL TE VROEG AFSCHEID GENOMEN MOET WORDEN

Hoe regelen we de uitvaart van een baby, kind of jongvolwassene

Jonge mensen horen te leven. Zo zit dat in ons systeem. Maar soms wordt je hele leven overhoop gegooid door het sterven van je kind. Niets klopt er meer, alles is vanaf dat moment anders. Het zal altijd vóór en ná dit ingrijpende overlijden blijven.

Toch moet je na het overlijden van een jong en dierbaar persoon ook en uitvaart regelen. Bij een jong iemand is de uitvaart heel anders dan bij een ouder iemand.

Baby

Als jullie baby komt te overlijden na een zwangerschap van 24 weken, of als je baby jonger is maar toch 24 uur heeft geleefd, moet je de baby begraven of cremeren. Dat is vanuit de wet verplicht. Sommige ouders willen de uitvaart van hun stilgeboren of kort levende baby klein en ‘stil’ houden. Andere ouders willen dat de mensen uit hun omgeving toch kennismaken met hun overleden baby.

Dan wordt de uitvaart iets groter en is het zaak een goede locatie te vinden. Dit kan thuis zijn, in een buitenlocatie, het uitvaartcentrum, het crematorium, er is in overleg heel veel mogelijk.

Peuter, kleuter of ouder kindje

Gaat het niet om een baby maar om een peuter, kleuter of ouder kindje dan worden meestal de vriendjes, klasgenootjes en hun ouders betrokken bij de uitvaart. Ook zij krijgen dan de gelegenheid om afscheid te nemen.

Soms mogen de broertjes, zusjes en uitgenodigde kinderen de kist beschilderen, bellenblazen, een liedje zingen. Er zijn zoveel mogelijkheden. Wij begeleiden u hier met veel liefde in.

Jongvolwassene

Pubers of jongvolwassenen hebben vaak grotere uitvaarten omdat hun leven zich al in een grotere kring afspeelde. Hun wereld is al groter en daardoor zullen er misschien ook meer mensen bij de uitvaart aanwezig zijn.

Om een voorbeeld te geven: bij de uitvaart van een jonge ouder is het uiteraard van groot belang dat de kinderen een eigen rol krijgen tijdens het afscheid.

RUIME ERVARING

Begeleiden en vormgeven van baby-, kinder- en jongvolwassen uitvaarten

Wij hebben ruime ervaring opgedaan in het begeleiden en vormgeven van baby- en kinderuitvaarten. Ook in de uitvaarten van jongvolwassen hebben we helaas zeer ruime ervaring. Hierdoor kunnen we u ook met deze bijzondere uitvaarten met liefde, raad en daad bijstaan.

De faciliteiten in ons uitvaartcentrum zijn beschikbaar voor iedereen, ongeacht waar u verzekerd bent of welke uitvaartonderneming uw uitvaart verzorgt.

WILT U MEER INFORMATIE?

Bel vrijblijvend
0487 – 53 17 39 of vul het contactformulier in.

© 2024 Uitvaartverzorging Maas & Waal | Power Internet B.V. | RJHosting.nl | Privacyverklaring | Power For Jobs