UITVAARTVERZORGING MAAS & WAAL

Onze diensten

UITVAARTCENTRUM IN DRUTEN

Begeleiding tijdens lastige keuzes

Als u ons heeft gebeld en wij voor uw naaste de gehele uitvaart mogen verzorgen gaan we met u rond de tafel zitten om alles rustig en goed door te spreken. We leggen u alle mogelijkheden uit en geven u de tijd om aan te geven wat voor uitvaart bij uw naaste past.

We maken de afspraken met een crematorium of andere uitvaartlocatie, kerk en begraafplaats.

Rouwkaarten

U kiest een rouwkaart uit en we maken samen met u een opzet van de tekst. Dit werken we op ons kantoor uit en we sturen u een proef ter controle en goedkeuring. Als u akkoord hebt gegeven gaan wij de rouwkaarten voor u maken.

Omdat we zelf het rouwdrukwerk verzorgen zijn er vele mogelijkheden. U kunt kiezen uit onze collectie, we kunnen ook een zeer persoonlijke kaart maken met eigen foto’s.

Rouwvervoer

Zowel voor het overbrengen direct na het overlijden als voor de dag van de uitvaart kunnen wij voor het rouwvervoer zorgen. U heeft hierin keuze uit verschillende rouwwagens.

Uitvaartkist of -mand

Natuurlijk heeft uw overledene ook een uitvaartkist of -mand nodig. Hierin zijn heel veel mogelijkheden tegenwoordig. We bieden u een ruime collectie aan.

VOOR EEN WAARDIG AFSCHEID

Opbaren

Waar vroeger veel minder mogelijkheden waren is er tegenwoordig veel meer mogelijk. Dit maakt ook dat u moet kiezen en soms is dat moeilijk. Uiteraard begeleiden wij u hierin.

Voor sommige mensen staat het vast dat de overledene thuis moet blijven. U kunt dan kiezen uit verschillende opties. Opbaren op bed, op een opbaarplateau, of in de uitvaartkist zodra u die heeft uitgezocht. Bij alle drie de mogelijkheden kunt u kiezen hoe de overledene te koelen.

De overledene kan gekoeld worden door middel van een koelplaat en/of koeldeksel. Ook is er tegenwoordig de mogelijkheid om de overledene tijdelijk te balsemen, de zogenaamde thanatopraxie, waarbij geen koeling nodig is. De thanatopraxie vindt plaats in het uitvaartcentrum, waarna de opbaring plaats kan vinden op de locatie van uw keuze.

Wij kunnen u de verschillen duidelijk uitleggen. In overleg met u zullen we zorgen voor een passende manier van opbaren.

WIJ BEGELEIDEN U BIJ DE INVULLING

Cremeren of begraven

Waar vroeger de mensen standaard begraven werden is er sinds lange tijd keuze uit cremeren of begraven.

In elk dorp was een kerk en bij die kerk werd je begraven. Later kwamen hier ook de Algemene Begraafplaatsen bij. Bij een begrafenis leggen we contact met de betreffende kerk, het kerkhof of de begraafplaats.

Als u kiest voor een crematie, overleggen we welk crematorium u kiest en leggen we de tijden vast met hen. Als we de datum en tijd vast hebben gelegd zorgen we in de loop van de dagen tussen overlijden en uitvaart dat de uitvaartdienst vorm gaat krijgen qua muziek, eventueel beeldmateriaal en teksten. Wij begeleiden u waar nodig en geven u tevens de ruimte voor eigen invulling.

WILT U MEER INFORMATIE?

Bel vrijblijvend
0487 – 53 17 39 of vul het contactformulier in.

© 2024 Uitvaartverzorging Maas & Waal | Power Internet B.V. | RJHosting.nl | Privacyverklaring | Power For Jobs